da
  • Elounda

  • Elounda

  • Elounda

  • Elounda

  • Elounda

  • Elounda

Elounda

Elounda kortDen tidligere fiskerby Elounda ligger i det nordøstlige Kreta, cirka 12 km nord for den større by Agios Nikolaos, og cirka 80 km Heraklions lufthavn.

Elounda er en af de mest eksklusive feriebyer på Kreta, men selvom stedet tiltrækker de rige og de kendte, så kan alle være med. Det er også kendetegnet ved at de fleste større charterselskaber har Elounda på programmet.

Elounda er en vellykket blanding af græske charme og luksuriøs atmosfære. Hotellerne er af høj standard, f.eks. det 5-stjernede Royal Marmin Bay Boutique & Art Hotel. Butikker, restauranter, barer m.m. afspejler også, at Elounda’s turister generelt har flere penge mellem hænderne.

Stranden i Elounda
Stranden ligger på den nordlige side af Eloundas havn, og er en fin sandstrand med udlejning af solsenge og parasoller. Stranden ligger godt beskyttet i bugten, hvilket gør stranden mindre udsat for bølger og giver en lidt højere vandtemperatur. På stranden tilbydes også forskellige vandsportsaktiviteter.

Restauranter og natteliv
Ved havnen, hvor dyre lystbåde ligger side om side med fiskerbådene, findes et hyggeligt torv med små caféer og taverner. Ved Eloundas bedste strand ligger også en lang række restauranter og tavernaer.

Nattelivet er forholdsvist roligt i Elounda, men et livligere natteliv findes kun 12 km væk i Agios Nikolaos.

Attraktioner og seværdigheder
Den største seværdighed i området er Spinalonga, der tidligere var en venetiansk fæstning og senere en koloni for spedalske (fra 1903-1957). Der går dagligt flere turbåde fra Elounda til Spinalonga og turen var kun et kvarters tid.

Den gamle, oprindelige by Kato Elounda ligger lidt øst for feriebyen Elounda. Den er også et besøg værd.

Se vores video fra Elounda

Elounda kort

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*