da
  • Kokkini Hani

  • Kokkini Hani

  • Kokkini Hani

  • Kokkini Hani

  • Kokkini Hani

  • Kokkini Hani

Kokkini Hani

Kokkini Hani kortKokkini Hani ligger på nordkysten af Kreta, omtrent 12 km øst for øens hovedstad Heraklion. Dermed ligger byen også i kort afstand af den internationale lufthavn i Heraklion.

I starten var det en lille fiskerby, men strandene trak flere og flere besøgende fra Heraklion til, og med tiden har Kokkini Hani udviklet sig til en lille ferieby med hoteller, restauranter og turistbutikker. Der er også et stort supermarked i byen.

Atmosfæren er meget fredelig, og selvom hovedstranden er godt fyldt i weekenden, så er byen (endnu) ikke alt for turistet.

Strande i Kokkini Hani
Der er flere strande i Kokkini Hani, men den største og bedste ligger lige foran det familievenlige all inclusive hotel Mitsis Rinela Beach Resort.

Denne strand har finkornet gyldent sand, og forholdsvist lavt vand. Som det kan ses på kortet længere nede er bølgebrydere med til at holde vandet roligt, især til glæde for børnene. Stranden har alle faciliteter, inkl. strandbar og et godt udvalg af vandsportsaktiviteter.

Der er også mindre turistede strande for dem som foretrækker det.

Restauranter og natteliv
Kokkini Hani et lille udvalg af restauranter, som kan give lidt afveksling til at spise på hotellet. For et langt større udvalg kan det anbefales at tage bus eller taxa til Heraklion.

Nattelivet i Kokkini Hani er meget stille. Der ligger et par caféer/barer, men ellers er aftenlivet overladt til hotellerne. Til gengæld ligger Hersonissos kun 12 km mod øst, og her vrimler det med barer, diskoteker og natklubber.

Seværdigheder og aktiviteter
Kokkini Hani er et perfekt udgangspunkt for oplevelser og aktiviteter på Kreta. Kun 15 km væk ligger det minoiske palads Knossos, der er Kretas største seværdighed.

Hvis familien har lyst til shopping og kulturliv, så ligger Kretas hovedstad Heraklion kun 12 km væk. Her går en dag hurtigt, og det er nemt at komme dertil med bus (kører flere gange i timen).

Er der behov for en pause fra strandlivet, så ligger Kretas største vandpark Watercity kun et par kilometer syd for Kokkina Hani. Her er der swimmingpools, rutsjebaner og andre attraktioner for hele familien. En anden familieaktivitet er det store CretAquarium, som ligger 2-3 km mod øst. Ifølge deres egne oplysninger et af de største og mest moderne akvarier i Europa.

Kokkini Hani kort
De større byer Heraklion (mod vest) og Hersonissos (mod øst) ligger ca. 12 km væk. Vandparken Watercity ligger lidt mod syd, mens CretAquarium ligger lidt mod øst.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*