Almiros

Almiros kortAlmiros strand ligger et par kilometer syd for den populære ferieby Agios Nikolaos i den østlige del af Kreta.

Selvom Agios Nikolaos har andre dejlige strande, så betragtes Almiros som byens flotteste strand, og vi har den også med på vores top-10 over Kretas bedste strande.

Den lidt over 300 meter lange strand er dækket med fint sand, og der er både sektioner med og uden solsenge. Vandet er lavt, og som andre strande i Mirabello bugten har Almiros sjældent bølger. Stranden er dermed perfekt til børnefamilier, og i sommermånederne overvåges badegæsterne endda også af en livredder.

Almiros

Bag stranden er der flot natur med buske, siv og høje træer. Sammen med udsigten til bjergene gør det Almiros til en herlig naturoplevelse. Med til denne oplevelse er også Almiros-floden, der har udløb i strandens sydlige ende. Flodens vand er iskoldt året rundt, så her er der virkelig mulighed for at køle sig af!

Der går dog også to små broer henover floden, og på den anden side ligger der enkelte hoteller. Et af dem er det 3-stjernede Blue Acqua Hotel. Hotellet er populært blandt sine gæster, måske på grund af restauranten der serverer mad fra middelhavskøkkenet, og så den enestående udsigt fra hotellet.

Almiros strand

Almiros stranden har alle de forventede faciliteter, som solsenge, brusere, toiletter og mulighed for omklædning. Der ligger også en lille strandrestaurant, og i sommermånederne sælges der også forfriskninger fra en bod på stranden. De som ikke kan ligge stille hele dagen kan prøve kræfter med nogle af vandsportsaktiviteterne, f.eks. bananbåd, jetski eller de mere fredelige vandcykler.

Almiros vandsport

Fra Agios Nikolaos er det nemt at komme til stranden med bus, og ellers er der en flot sti langs kysten. De som kommer i lejebil kan parkere lige ved stranden, men op ad dagen det kan være vanskeligt at finde en plads i juli og august.


Almiros strand på kortet
Den lange strand ses i midten af kortet. Feriebyen Agios Nikolaos ligger lidt mod nord, og den bilfri sti langs kysten kan ses på kortet. Syd for stranden ligger der en håndfuld hoteller.

Lignende sider

Back to top button