Chania

Chania kortChania ligger i den vestlige del af Kreta. Med sine 55.000 indbyggere er det Kretas næststørste by, og den ene af de to byer med en international lufthavn. Den ligger ca. 10 km nordøst for Chania.

Hjertet i Chania er den flotte venetianske havn, der er omkranset af caféer og restauranter. Et hyggeligt sted, som mange synes minder lidt om Venedig. Bag havnen ligger den gamle bydel bag resterne af de historiske bymure.

Chania Kreta

Alle de historiske steder, flotte bygninger og spændende shoppingmuligheder gør, at en dag i Chania går hurtigt. Især hvis der også skal være tid til en tur på stranden.

De som vil bo i Chania har mange hoteller at vælge imellem. Der er mange mindre familiedrevne hoteller, men også lidt større hoteller. Familiehotellerne med store swimmingpools og mange aktiviteter ligger udenfor byen.

Se Sunwebs mange hoteller i Chania.

Chania strandpromenade

Strande i Chania
Chanias bedste strand ligger i den vestlige del af byen. Det er en rigtig bystrand med restauranter og turistbutikker hele vejen bag stranden. Stranden er dækket af gyldent sand. Flere steder er der sten de første meter ud i vandet, men bortset fra det er det en børnevenlig strand. Stranden har alle faciliteter, inkl. nogle få vandsportsaktiviteter.

Lidt længere mod vest ligger der flere og større strande. Ikke mindst Chrysi Akti, der også er en flot strand, og her er der normalt bedre plads.

Chania strand

Restauranter og natteliv
Chania har et væld af restauranter. Mange ligger omkring det hyggelige havneområde, men de bedste ligger lidt mere tilbagetrukket. Prøv for eksempel To Maridaki eller Colombo Kitchen & Bar, der begge har traditionel græsk mad på menuen.

Nattelivet byder på et godt udvalg af barer og diskoteker, som tiltrækker gæster fra hele Chania-kysten.

Chania havn

Chania gamle bydel

Aktiviteter og seværdigheder
Den gamle bydel i Chania er med sine små hyggelige stræder og flotte bygninger en seværdighed i sig selv. Ved havnen ligger den tyrkiske moské, og ude for enden af molen står det venetianske fyrtårn.

Nogle minutters gang fra havneområdet ligger en stor markedshal (p.t. under ombygning) med kødvarer, fisk, grøntsager m.m. Den er over 100 år gammel, og er nu fredet af Ministeriet for kultur. Læs mere om markeder på Kreta her.

Limnoupolis på Kreta

Lidt sydvest for Chania ligger vandlandet Limnoupolis Water Park, der har vandrutsjebaner og andre aktiviteter for hele familien. Lige ved siden af vandlandet ligger en kæmpe gokart bane, hvor det er muligt at leje gokarts.


Se vores video fra Chania


Chania kort
Øverst på kortet ses den venetianske havn. Til venstre på kortet ligger bystranden Neo Chora.

Lignende sider

Back to top button