Top 10 strande

Kreta har mange vidunderlige strande, flere end nogen anden græsk ø. Så langt kan de fleste nok være enige, men det er svært at lave en top 10 for alle. For hvilke kriterier skal vægte mest? Vi har valgt at lave en top 10, hvor der udover selve stranden er lagt stor vægt på naturen rundt om stranden. Samtidig må strandene gerne være specielle på den ene eller anden måde.

Bravo Tours: Rabat på rejser til Kreta.

Balos strand Kreta

Balos
Balos er en helt fantastisk strand af mange årsager. Vandet leder tankerne hen på Caribien, de bjergrige omgivelser og selv turen til Balos er en oplevelse, især med personfærge fra Kissamos. Vandet er som en stor lagune, meget børnevenligt. Balos er ikke uden grund nummer 1 på mange lister over Grækenlands bedste strande.

Elafonissi Kreta

Elafonissi
Elafonissi er en lille ø, der ved lavvande bliver til en halvø med en flot lagune-agtig strand. Stranden er kendt for sit fine sand med lyserødt skær, en farve der kommer fra millionvis af knuste muslingeskaller. Sammen med de omkringliggende bjerge er Elafonissi en stor naturoplevelse.

Vai

Vai
Vai er meget mere end en strand. De ca. 5.000 palmer bag stranden gør den til Europas største palmeskov. Det giver Vai et strejf af Caribien, og det var faktisk her, at den legendariske TV-reklame for Bounty Bar blev filmet i 1980’erne. En dejlig sandstrand langt væk fra feriebyerne.

Preveli

Preveli
Preveli er Kretas anden palmestrand, men med færre palmer end Vai. Det ændrer ikke ved, at det er en rigtig flot strand, og det er en stor naturoplevelse at gå en tur i den lange kløft mellem palmer og bjergskråninger. Det er tilmed muligt at bade i vandet i kløften, men det er ret koldt!

Falasarna

Falasarna
Falasarna består af flere sammenhængende strande, hvoraf den største er 1 km lang. Der er mange afsnit med solsenge, men også mulighed for at finde sig et uforstyrret sted. Falasarna  er flotte og børnevenlige strande omgivet af bjergrig natur. Bemærk, der er ofte bølger, når vinden kommer fra vest.

Matala

Matala
Matala er en ægte turistattraktion. På højre side af den dejlige strand er der grotter i klipperne, og det menes de blev brugt til beboelse i stenalderen. I 1960’erne og 1970’erne var grotterne populære blandt hippier. Byen Matala er også flot og spændende at slentre rundt i.

Istro

Istro strand (Voulisma)
Den lille ferieby Istro ligger inde i en billedskøn bugt med turkist vand. Bugten er så flot, at den flere gange har været brugt på postkort. Den bedste strand i bugten hedder Voulisma, og den er ikke stor, men en sand perle. Snyd ikke dig selv for en svømmetur i bugten!

Almiros

Almiros
Almiros ligger lidt syd for feriebyen Agios Nikolaos. En rigtig dejlig strand med fint sand, lavt vand og kun sjældent bølger. Der er et godt udvalg af vandsportsaktiver og flotte omgivelser. Almiros-floden har udløb i den sydlige ende af stranden.

Plakias

Plakias
Plakias ligger på sydkysten af Kreta ved en lille ferieby, som har samme navn. En stor flot strand i storslåede omgivelser. I strandens sydlige ende går det stejlt op mod toppen af bjerget Kako Mouri.

Star Beach Kreta

Star Beach
Den sidste plads på listen går til en anderledes strand, nemlig Star Beach. Star Beach har flere gode sandstrande, men der er også et lille vandland med vandrutsjebaner m.m. Som noget helt specielt er det muligt at bungy jumpe udover vandet, og stort set al motoriseret vandsport tilbydes også. Et dejligt sted til en anderledes strand- og badeoplevelse.


Se vores videoer fra Kreta
Du kan vælge mellem videoer oppe i højre hjørne af billedet.

Back to top button