Platanias

Platanias kortPlatanias er den største af en række mindre feriebyer, som med tiden er vokset sammen på Chania-kysten på Kreta.

Feriebyen er opkaldt efter platantræerne, som vokser langs flodbredden i Platanias. Byen er opdelt i den gamle by Pana Platanias, og den mere moderne bydel tæt på havet, Kato Platanias.

Platanias Kreta

Platanias har på grund af sin størrelse et godt udbud af hoteller, restauranter og butikker. Mange hoteller ligger direkte ud til stranden. Apollo tilbyder rejser til mere end 30 hoteller i Platanias, lige fra små charmerende, familieejede hoteller til store 5-stjernede luksushoteller.

Platanias strand

Stranden i Platanias
Platanias har en lang strand, der er dækket af groft sand. Der er generelt gode badeforhold, også for mindre børn, men der kan være dage med kraftige bølger.

Stranden har flere sektioner, hvor der udlejes liggestole og parasoller. I disse områder ligger der mange restauranter og barer, så der er gode muligheder for forfriskninger i varmen. Er der brug for yderligere forfriskning, så tilbydes der mange vandsportsaktiviteter på stranden i Platanias. I den lille havn er det også muligt at leje en båd i nogle timer.

Platanias strand Kreta

Restauranter og natteliv
Det vrimler med restauranter, og de serverer al mulig slags mad. Et godt tip er at gå op i den gamle bydel, her ligger der mange gode restauranter og flere af dem har en fantastisk udsigt.

Nattelivet er også livligt med et godt udbud af barer, diskoteker og clubber.

Platanias restauranter

Platanias center
Olea Shopping Center

Aktiviteter i og omkring Platanias
Platanias er en mellemstor by, og der er en del butikker, herunder i det flotte Olea Shopping Center. For bedre shoppingmuligheder anbefales det at tage til Chania, som har mange spændende butikker og i sig selv er en interessant by. Der er gode busforbindelser, og busserne kører flere gange i timen.

Agioi Theodoroi Platanias
Agioi Theodoroi

Ud for Platanias ligger øen Agioi Theodoroi, der mest af alt er et naturreservat for den kretensiske bjergged Kri-Kri. Fra havnen i Platanias er der flere bådture til Agioi Theodoroi og undervejs er der mulighed for at bade fra båden og snorkle ved øen.

Limnoupolis på Kreta

Hvis familien ønsker lidt mere fart over feltet, så ligger vandlandet Limnoupolis kun 8-9 km fra Platanias. Her er der et godt udvalg af vandrutsjebaner og andre aktiviteter til hele familien. Skal der endnu mere fart på, så ligger der en stor gokartbane lige ved siden af vandlandet.

Hotelforslag i Platanias: Se det meget roste lejlighedshotel Sunset Suites, der ligger tæt på både strand og centrum.


Se vores video fra Platanias – og følg vores Youtube channel


Platanias kort
Lidt vest for Platanias ligger den noget mindre ferieby Gerani. Mod øst ligger feriebyen Agia Marina og længere mod øst ligger Chania, som er et besøg værd.

Lignende sider

Back to top button