da
  • Platanias

  • Platanias

  • Platanias

  • Platanias

Platanias

Platanias kortPlatanias er den største af en række mindre feriebyer, som med tiden er vokset sammen på Chaniakysten på Kreta.

Feriebyen er opkaldt efter platantræerne, som vokser langs flodbredden i Platanias. Byen er opdelt i den gamle by Pana Platanias, og den mere moderne bydel tæt på havet, Kato Platanias.

Platanias har på grund af sin størrelse et godt udbud af hoteller, restauranter og butikker. Mange hoteller ligger direkte ud til stranden. Det meget roste lejlighedshotel Sunset Suites ligger tæt på både strand og centrum.

Platanias

Stranden i Platanias
Den næsten syv kilometer lange strand består af sand med små sten, og der er et stort udbud af forskellige vandsportsaktiviteter. Stranden har EU’s blå flag, hvilket kun gives til rene og velholdte strande.

Langs stranden ligger der mange restauranter og barer, så der er gode muligheder for forfriskninger.

Kreta

Restauranter og natteliv
Det vrimler med restauranter, og de serverer al mulig slags mad. Et godt tip er at gå op i den gamle bydel, her ligger der mange gode restauranter og flere af dem har en fantastisk udsigt.

Nattelivet er også livligt med et godt udbud af barer, diskoteker og clubber.

Aktiviteter i og omkring Platanias
Hvis shoppingmulighederne i Platanias ikke slår til, så er der gode busforbindelser til den meget større by Chania. Busserne kører flere gange i timen.

Godt en kilometer fra Platanias findes et naturområde med sjældne planter, gamle platantræer og dyr.

Agioi Theodoroi

Ud for Platanias ligger øen Agioi Theodoroi (billede ovenfor), der mest af alt er et naturreservat for den kretensiske bjergged Kri-Kri. Fra havnen i Platanias er der flere bådture til Agioi Theodoroi og undervejs er der mulighed for at bade fra båden og snorkle ved øen.

Platanias kort