Kalives

Kalives kortKalives er en hyggelig lille og langstrakt by ca. 18 km øst for Chania på Kretas nordkyst. Byen ligger i Souda-bugten med en flot udsigt til Akrotirihalvøen.

Byen er bygget op omkring den gennemgående kystvej, men der er også liv i flere af sidegaderne. Blandt de typisk græske hvidkalkede huse ligger forskellige små forretninger, som tøjbutikker, bagere, grønthandlere, en slagter og små supermarkeder. I den østlige del af byen ligger der en lille fiskerhavn.

Kalives by

Der er ingen store hoteller i Kalives. Et af de største er Hotel Kalyves Beach, som ligger lige ud til stranden, og flere gange er blevet udnævnt til byens bedste hotel af brugerne på Tripadvisor.

Kalives strand

Kalives strandpromenade

Stranden i Kalives
Kalives har to gode sandstrande. Hovedstranden starter ved den lille havn og strækker sig langs det meste af byen. Det er en lavvandet og børnevenlig sandstrand, hvor der er flere afsnit med solsenge og parasoller.

Ved den hyggelige havn står der en gammel torpedo og en landmine fra anden verdenskrig. Der er også en hyggelig lille mini-kirke.

Omkring en kilometer nordvest for Kalives ligger den anden strand. Det er en flot sandstrand, der på grund af sin beliggenhed uden for byen er noget mere rolig.

Kalives mini-kirke

Restauranter og natteliv
Der er rigeligt med restauranter og caféer i Kalives. De ligger primært langs kystvejen og ved byens lille torv. Nattelivet er stille, ingen larmende natklubber eller diskoteker her.

Kalives restaurant

Aktiviteter og seværdigheder
I Kalives er det først og fremmest naturen og de frodige omgivelser der imponerer. Fra byen er der flot udsigt over Akrotiri-halvøen mod nord, og høje bjerge mod syd.

De som har lyst til at opleve lidt mere bør leje en bil, enten hjemmefra eller i byen. To oplagte udflugtsmål er Chania (især den gamle bydel) og Kournas søen. Er der børn med på ferien, så er det også oplagt at tage en tur til vandparken Limnoupolis syd for Chania.

Limnoupolis på Kreta
Limnoupolis vandland

Kalives på kortet
Hvis kortet zoomes ses Akrotiri-halvøen mod nord, og nogle kilometer mod øst ligger feriebyen Almyrida. Chania ligger mod vest.

Lignende sider

Back to top button