Stavros

Stavros kortStavros er en hyggelig lille by på halvøen Akrotiri nordøst for Chania. Med sin afslappede atmosfære er Stavros dog helt anderledes end det livlige Chania.

Der ligger nogle få butikker i Stavros, herunder et mini-marked. Antallet af hoteller er også overskueligt, med Kavos Hotel og Blue Beach Villas som de mest populære ifølge brugerne på TripAdvisor.

Det er næsten umuligt at omtale Stavros uden at nævne filmen ‘Zorba’ fra 1964 med Anthony Quinn i hovedrollen. Flere af filmens scener blev nemlig indspillet omkring Stavros.

Stavros hotel

Strande i Stavros
Stavros har tre strande med hver deres karakteristika.

Hovedstranden ligger i den nordøstlige del af Stavros, for foden af bjergene og ved siden af den skønne lille havn. Stranden ligger godt beskyttet inde i en bugt, nærmest som en lagune. Der er fint lyst sand, og lavt vand. Det er muligt at leje solsenge og parasoller. Alt det gør den til en af de bedste strande på Kreta, især for børnefamilier.

Stavros strand
Stavros østlige strand

Den anden strand ligger i den nordlig del af byen. Denne strand er noget større, men sandet er blandet med sten og der er ofte bølger. Der er et lille afsnit med solsenge og parasoller, der dog er noget slidt.

Stavros strand
Strand i den nordlige de af Stavros

Den tredje strand (billedet nedenfor) ligger i byens nordvestlige udkant ved de to dejlige hoteller Blue Beach Villas og Hotel Zorbas. Denne strand er ikke ret stor, men meget lavvandet. Perfekt til børn. Der ligger også en restaurant.

Stavros strand Kreta

Restauranter og natteliv
Der er ikke mange restauranter i Stavros, men der er nok til at spise ude hver aften en uges tid. De fleste har traditionelt græsk køkken, men ifølge brugerne på TripAdvisor, så er den bedste restaurant i Stavros ‘Bahar’, og den har libanesisk køkken.

Nattelivet er helt stille, ingen støjende barer eller diskoteker her. Skal der en aften ske mere end det, så er Chanias livlige natteliv dog kun en taxatur væk.

Stavros restaurant

Aktiviteter og seværdigheder
Den naturskønne hovedstrand i Stavros er et yndet udflugtsmål i sig selv, og flere charterselskaber har udflugter, som stopper nogle timer her.

Agia Triada

En af områdets mest kendte seværdigheder er Agia Triada klostret (billede ovenfor), som to venetianske munke begyndte at bygge først i 1600-tallet, men som først blev bygget færdigt ca. 200 år senere.

For de som bor i Stavros er det mest populære udflugtsmål dog en tur ind til Chania, hvortil der er flere daglige busafgange. Chania er den næststørste by på Kreta.


Stavros kort

Lignende sider

Back to top button