Gouves

Kato Gouves kortGouves ligger på den østlige del Kreta, mellem byerne Heraklion og Agios Nikolaos. Der er 15 kilometer til lufthavnen i Heraklion.

Gouves består egentlig af to byer, nemlig byen lidt inde i landet Pano Gouves (øvre Gouves) og turistbyen ved kysten Kato Gouves (nedre Gouves). Alle hotellerne ligger i Kato Gouves.

Gueves Kreta

I de senere år er der sket en stor udvikling i Kato Gouves, og byen har alt det turisterne har brug for. Herunder supermarkeder, forskellige butikker, et bageri og et apotek. Mest liv er der i byens hovedgade, Ioan Konstantinidi, der går hele vejen op til Pano Gouves.

På hotellet Gouves Waterpark bliver det heller aldrig kedeligt for børn og barnlige sjæle. Hotellet har 6 vandrutsjebaner, ligger tæt på stranden og så er der all inclusive på hotellet.

Gueves strand

Strande ved Gouves
Kysten ved Gouves byder på mange strande, herunder flere små og hyggelige strande. Mange af strandene har børnevenlige områder med fint sand og forholdsvist lavt vand. Det gælder også byens største strand, der ligger delvist beskyttet bag havnens moler.

På stranden kan der lejes solsenge og parasoller, og der er mulighed for at prøve kræfter med diverse vandsportsaktiviteter. Langs kysten løber den flotte promenade Possidonos, der strækker sig over tre kilometer. For hver 10 meter står der en smuk gammeldags gadelampe.

Kato Gueves strand
Sandstrand ved den gamle havn
Gueves havn
Den nye havn i Gueves

Restauranter og natteliv
Gouves har et godt udbud af restauranter, taverner og caféer. En af de bedste er restaurant Medusa, som serverer klassisk mad fra middelhavsområdet. Om aftenen er det muligt at nyde en drink flere steder, men nattelivet er ret stille i Gouves.

Kato Gueves butik

Attraktioner og seværdigheder
Bor man i kystbyen Kato Gouves må man ikke glemme at besøge Pano Gouves. Med sine flotte små kirker og snævre stræder er byen hyggelig at vandre rundt i – også selvom det ikke er alle de gamle huse, der er restaurerede.

I nabobyen Gournes ligger Kretas største akvarium, CretAquarium. Her er det muligt at opleve mere end 200 arter fra Middelhavet, men stedet bruges også til pleje af skadede dyr og forskning. En god oplevelse, især for familier med mindre børn.

Knossos
Knossos

Den største seværdighed i området, og måske på hele Kreta, er dog Knossos (20 km væk), der er et udgravet minoisk palads bygget for mere en 3.000 tusind år siden. I sommermånederne går der busser til Knossos, og ellers er prisen på en taxa overkommelig.


Gouves kort

Lignende sider

Back to top button