Matala

Matala kortMatala er et fascinerende sted, som det er svært at kategorisere. Men selvom der med tiden er kommet flere hoteller, og der er en flot strand, så er Matala mest af alt en spændende turistattraktion.

Matalas interessante historie starter helt tilbage i minoisk tid (bronzealderen), hvor Matala var en vigtig havneby for Festos. Festos var dengang Kretas næststørste minoiske palads (kun Knossos var større), og for historisk interesserede er paladsets ruiner ca. 10 kilometer nordøst for Matala et besøg værd.

Apollo: 1 uge i sommerferien fra 3.198 - se rejser.

Kreta Matala

Herefter var Matala i mange hundrede år en lille og ganske upåagtet fiskerby. Det ændrede sig i 1960’erne, hvor hippier flyttede ind i de menneskeskabte huler i klippevæggen ved stranden. Denne nyhed spredte sig i hippie-kredse, og da stjerner som Cat Stevans, Janis Joplin og Joni Mitchell besøgte hippie-hulerne blev byen for alvor kendt, og begyndte at vokse sig større i årene efter.

Matala taverna

I dag er Matala en mellemstor ferieby, der fortsat udvides med hoteller i den vestlige udkant. Interessant nok, så er campingpladsen lige bag stranden (tæt på hulerne) bevaret, og bruges den dag i dag flittigt af både autocampere og backpackere med små telte. De fleste turister besøger dog kun Matala en enkelt dag, og de får en flot oplevelse.

Matala Kreta

Byen er nemlig stolt af sin hippie-fortid, og det sætter sit tydelige præg på bybilledet. Mange restauranter, caféer og turistbutikker er malet med farver og blomstermotiver, og selv byens veje er dekorerede med flotte motiver. Det hele kulminerer hvert år i juni, hvor den årlige festival afholdes. Det trækker mange gæster til fra nær og fjern.

Matala strand

Matala har også en stor, flot sandstrand, der ligger placeret med høje klipper på begge sider. Stranden har alle de nødvendige faciliteter, og bag stranden er der et stort udvalg af caféer og restauranter. I strandens sydlige ende er der endda en restaurant, der svæver over vandet (se billedet længere oppe). Ofte er der liv på stranden til langt ud på aftenen.


Se også vores video fra Matala


Matala kort
Hulerne ligger i strandens nordlige side. I den sydlige side er der restauranter med god udsigt over stranden, bjergene og byen. De fleste hoteller ligger i byens vestlige udkant.

Lignende sider

Back to top button