Almyrida

Almyrida kortAlmyrida er en familievenlig ferieby i den nordvestlige del af Kreta. Byen ligger nogle kilometer øst for den noget større ferieby Kalives og cirka 15 kilometer øst for Chania.

Feriebyen har alt hvad solhungrende turister har brug for, både hvad angår strande, spisesteder, mini-markeder, turistbutikker og biludlejning.

Der er også et godt udvalg af hoteller. Strandhotellet Almyrida Resort er et af de mest populære blandt gæsterne.

Almyrida restaurant

Strande i Almyrida
De to bedste strande i Almyrida ligger lige foran byen, og her er der fint sand og lavt vand. Der er alle nødvendige faciliteter og flere forskellige former for ikke-larmende vandsport. Strandene ligger inde i en bugt, og er dermed rigtig godt beskyttet mod bølger og understrømme. Det er med til at gøre de to strande er meget børnevenlige.

Den tredje strand ligger i den vestlige udkant af byen, og denne er en stenstrand uden faciliteter. Der er dog nogle enkelte solsenge til de som vil ligge i fred ved denne strand.

Almyrida strand

Almyrida Kreta

Restauranter og natteliv
Udvalget af restauranter i Almyrida rækker til en to-ugers ferie. De fleste af restauranterne ligger i gaden bag stranden, og flere af dem serverer traditionel græsk mad.

Nattelivet er meget stille, men der er nogle barer der viser diverse fodboldkampe m.m. samt en hyggelig cocktailbar, hvor livet kan nydes efter aftensmaden

Almyrida på Kreta

Aktiviteter og seværdigheder
Almyrida er omgivet af et storslået landskab med De Hvide Bjerge (Lefka Ori) i baggrunden. Det anbefales at leje en bil og besøge nogle af de charmerende landsbyer, som for eksempel Plaka og Kokkino.

Står den på shopping og kulturelle oplevelser, så ligger Chania kun en bustur væk. Her er den flotte venetianske havn og den gamle bydel absolut et besøg værd. Der er markeder flere gange om ugen, og ellers er den historiske markedshal åben fra mandag til lørdag.


Se vores video fra Almyrida – og følg vores Youtube channel


Almyrida kort
Det ses tydeligt på kortet, at Almyridas strande ligger godt beskyttet inde i en bugt. Kun en kilometer mod vest ligger nabobyen Kalives.

Lignende sider

Back to top button