Georgioupolis

Georgioupolis kortGeorgioupolis ligger stort set midt mellem Chania og Rethymnon på nordkysten af Kreta.

I Georgioupolis får gæsterne en afslappende ferie i hyggelige og flotte omgivelser. Byens midtpunkt er torvet, hvor gæsterne kan nyde solen eller trække ind i skyggen fra de store eukalyptustræer. Fra torvet går der flere små handlegader med hyggelige butikker.

Georgioupolis by

Den flotte strandpromenade er et andet dejligt sted til en rolig slentretur. Her ligger flere af byens restauranter.

Tæt på både byens centrum og stranden ligger hotellet Summer Beach. Hotellet blev renoveret i 2018, og tilbyder bl.a. all inclusive, børnepool og gratis WiFi.

Georgioupolis strand

Strande i Georgioupolis
Hovedstranden i Georgioupolis er ret smal lige foran byen, men øst for byen bliver den til en dejlig stor sandstrand. Der er mange afsnit med solsenge og parasoller, og et godt udvalg af strandrestauranter og -caféer. Vandet er klart og forholdsvist lavt, men ved vind fra nord kan der komme store bølger, så hold øje med livreddernes flag.

Fire-fem minutters gang nord for Georgioupolis centrum ligger den mindre strand Kalyvaki Beach. En dejlig uforstyrret sandstrand, der ligger bedre beskyttet end hovedstranden. Vandet er til dels lavt. Taverna Kalivaki fungerer både som restaurant og strandbar.

Kalyvaki strand
Kalyvaki strand

Restauranter og natteliv
Der er mange taverner og restauranter i Georgioupolis. Flere af dem er små og familiedrevne, og kvaliteten er generelt høj. Nattelivet er forholdsvis begrænset, men der er rig mulighed for at få en drink ud på aftenen. Ikke mindst ved byens dejlige torv.

Georgioupolis

Aktiviteter og seværdigheder
Den enestående natur omkring Georgioupolis inviterer til en cykeltur på en af de mindre varme dage. Tag f.eks. cyklen hen til Kretas største ferskvandssø, Kournas (billede nedenfor). Her kan I bytte cyklerne ud med en vandcykel.

Kournas

Vandfaldene ved landsbyen Argiroupolis er også et meget afslappet udflugtsmål. Slap af til lyden af vandet, nyd den smukke natur og spis et måltid på restauranten. I kan sagtens tage en taxa dertil fra Georgioupolis.

Vil man en dag have lidt mere liv og flere shoppingmuligheder, så går der bus til den flotte by Rethymnon.


Georgioupolis kort

Lignende sider

Back to top button