da
Kreta vejr

Vejr og klima

Kretas middelhavsklima anses for at være Europas mildeste klima, og selv om vinteren bliver det normalt ikke rigtig koldt ved feriebyerne på kysten.

Foråret starter i begyndelsen af april, hvor det nærmest eksploderer med blomster, varme og mange solskinstimer. Temperaturerne stiger hurtigt til over 30 grader og det varme vejr fortsætter ind i sensommeren. Dermed er der også gode chancer for varmt solrigt vejr i skolernes efterårsferie.

Nattemperaturerne ligger på omkring 20 grader om sommeren, og heldigvis har langt de fleste hoteller aircondition, men undersøg det hellere for en sikkerheds skyld.

Bjergene og vindene bevirker, at der kan være betydelige vejrforskelle rundt omkring på øen, og generelt har sydkysten typisk en varmere, længere og tørrere sommer end nordkysten. Regn forekommer stort set ikke i sommerperioden, men fra sidst i oktober og indtil marts kommer der noget regn, mindst på østkysten.

Vinteren er meget mild set med nord europæiske øjne, og temperaturen når kun sjældent under 10 grader.

Billige rejser

Vejret om foråret
Foråret er en utrolig flot og rolig tid at besøge Kreta på. Allerede i april når de gennemsnitlige dagtemperaturer op over 20 grader, og solen skinner i gennemsnit 8 timer hver dag. I maj måned er det endnu bedre, og det er et helt ideelt tidspunkt at besøge Kreta. Eneste minus er at badevandet først når op over 20 grader i løbet af maj måned.

Vejret om sommeren
Sommervejret på Kreta er perfekt for dem som elsker sol og varme. Temperaturerne ligger på ca. 30 grader, solen skinner dagligt 12-13 timer og regnbyger absolut hører til sjældenhederne. Den milde Meltemi-vind holder normalt temperaturen lidt nede på nordkysten, men alligevel kan der komme perioder med temperaturer på op mod 40 grader. Badevandet har temperaturer på behagelige 23-26 grader hele sommeren.

Vejret om efteråret
Det dejlige vejr fortsætter langt ind i efteråret, og med dagtemperaturer på 25-30 grader kan september bedst betragtes som en sommermåned. I oktober er vejret også ret sommerligt, men der er større risiko for gråvejrsdage og regnbyger. I skolernes efterårsferie (uge 42) har Kreta noget af det bedste vejr indenfor Europas grænser, men der kan dog være nogle dage med regn.

Vejret om vinteren
I november, december, januar og februar er det lavsæson på Kreta, og mange charterselskaber indstiller flyvningerne i den periode. Det er i disse måneder, at det meste af Kretas nedbør falder, men rigtig koldt bliver det sjældent. Mange af dagene ligner det vi vil kalde gode efterårsdage på vores hjemlige breddegrader. Så for dem der kan undvære strandlivet, er det en god (og billig) tid at tage til Kreta på.

Måske lidt overraskende, så byder Kretas bjerge ofte på masser af sne i vintermånederne, og for de mere øvede skiløbere er det muligt at stå på ski.