Kournas søen

Kournas kortKournas søen er Kretas eneste ferskvandssø, og en af øens mange attraktioner. Søen ligger i et meget naturskønt område ca. 4 km syd for feriebyen Georgioupoulis på nordkysten af Kreta.

Mod øst, vest og syd er Kournassøen omgivet af bjerge, der flot omkranser vandets grønne og blå nuancer. Den flotteste måde at opleve det på er ved at leje en vandcykel, som udlejes flere steder. Det kan naturligvis opleves ved at gå de 3,5 km rundt om søen, en tur som tager lidt under en time.

Kournas søen

I antikken hed søen Koressia, og helt tilbage fra dengang har Kournas søen været omgivet af mange forskellige myter. Én af dem var, at søen var bundløs. Det er den naturligvis ikke, og med en maksimal dybde på 22 meter er den i virkeligheden ret lavvandet. På sit bredeste sted er der 1.087 meter mellem bredderne.

Kournas søen på Kreta

Midt på østsiden af Kournas søen ligger det mest livlige område. Her er der en håndfuld restauranter, hvor det bl.a. er muligt at købe grillede specialiteter. Et godt tip er egnsretten Apáki, der er røget og marineret svinekød. De heldige får borde med en imponerende udsigt over søen og bjergene. Lige ved restauranterne ligger også en stor keramikbutik, der sælger farverig lokal keramik.

Kournas restaurant

På østsiden af søen er der også flere steder, hvor der kan lejes solsenge og det er muligt at bade i ferskvandet. Badestrandens størrelse afhænger af årstiden. De fleste solsenge udlejes i området ved restauranterne, og det er også her, at der er to broer, hvor der udlejes vandcykler.

Lidt mindre end 2 km sydøst for søen ligger landsbyen Kournas. En hyggelig landsby, hvor det er muligt at nyde et måltid traditionel græsk mad og købe håndlavet keramik.


Kournassøen på et kort
Søen ligger kun 2 km fra kysten. For de som kommer i bil er der 43 km fra Chania og 23 km fra Rethymnon. Der er en stor parkeringsplads på østsiden. Feriegæster i Georgioupolis bør prøve at tage turen til Kournas søen på lejede cykler – en fantastisk tur i den smukke natur.

Lignende sider

Back to top button