Heraklion

Heraklion kortHeraklion er med sine omtrent 150.000 indbyggere ikke kun Kretas hovedstad, men også øens største by. Den største af de to internationale lufthavne ligger også i Heraklion (den anden ligger ved Chania), og fra byens enorme havneområde går der færger til flere andre græske øer og til Piræus på det græske fastland.

Det var faktisk først i 1913, at Heraklion sammen med resten af Kreta blev en del af Grækenland. Før det var romere, byzantinere, venetianere og osmaner ved magten, og byen bærer i høj grad præg af sin spændende historie. Derfor går en dag med sightseeing hurtigt i Heraklion, og historisk interesserede bør afsætte mere end én dag til at udforske Heraklion.

Heraklion Kreta

Heraklion er også kendt for sine mange traditionelle markeder og mere moderne shopping. Den største handlegade hedder 1886, mens gaden Dedalou har flest internationale kædebutikker. Dedalou ender i en hyggelig plads med et venetiansk springvand (billedet ovenfor).

De fleste af Heraklions gæster kommer fra omkringliggende feriebyer, men der er enkelte gode hoteller i nærheden af centrum. Hotellet Ibis Styles Heraklion Central får gode anmeldelser fra sine gæster, og så ligger det under 300 meter fra shoppinggaderne og endnu tættere på den venetianske havn.

Ammoudara strand Heraklion

Strande i Heraklion
Der er ingen strande nær Heraklions centrum, men i byens vestlige udkant ligger den flotte og langstrakte strand Ammoudara. Den strækker sig over imponerende 4 kilometer og flere steder udlejes der solsenge og parasoller. Der er også brusere flere steder og livreddere i højsæsonen.

De som ønsker en stille dag på stranden kan sagtens finde det, mens de som vil have en lidt mere aktiv dag på stranden kan slå sig ned ved en af strandcaféerne. Især caféen Edem Island (billedet under) tiltrækker mange unge, og der er forskellige vandsportsaktiviteter lige i nærheden.

Ammoudara strand Heraklion

Restauranter og natteliv
Ikke overraskende har Heraklion mange restauranter, og de serverer mad fra alle verdenshjørner. To af de bedste, når det kommer til traditionel mad fra græske køkken, er Merastri og Erganos, der begge ligger i den sydlige del af byen.

Nattelivet er mest udpræget lang kystvejen Leof. Sofokli Venizelou, men det er ikke nattelivet, som Heraklion er mest kendt for.

Koules fort Heraklion

Aktiviteter og seværdigheder
Heraklion har et væld seværdigheder, og det hele kan ikke nås på én dag. Især venetianerne satte sit præg på byen med den venetianske havn med fortet Koules (billedet ovenfor), den gamle venetianske loggia med byens rådhus og det venetianske løvespringvand på den livlige plads Eleftherios Venizelos.

Heraklion venetiansk springvand
Det venetianske løvespringvand
Sankt Minas katedralen
Sankt Minas katedralen

To andre højdepunkter er Sankt Minas katedralen, der har plads til 8.000 personer og det arkæologiske museum, der har verdens vigtigste samling af minoiske oldsager. Det gamle centrum for den minoiske kultur, Knossos, ligger nogle kilometer syd for Heraklion. Knossos har i mange år været Kretas største turistattraktion.

Knossos


Heraklion kort
På kortet nedenfor ligger mange af seværdighederne omkring midten af kortet. Den venstre del af havnen er den hyggelige venetianske havn. Stranden Ammoudara ligger mod vest. Fra havnen i Heraklion går der færge til en anden vidunderlig græsk ø, nemlig Santorini.

Lignende sider

Back to top button