Rethymnon

Rethymnon kortRethymnon er med sine ca. 30.000 indbyggere den tredjestørste by på Kreta. Tæt på Rethymnon ligger bl.a. feriebyerne Adele og Platanes.

I Rethymnons smalle gader og stræder er ligger de charmerende huse bygget i veneziansk, tyrkisk og græsk stil. I den venetianske bydel kan man opleve den venetianske adels elegante ridderhus, Loggiaen, og ikke langt derfra Rimondi Fontænen fra 1626. Den tyrkiske moské Nerantzes, der nogle gange har åbent i forbindelse med koncerter, er også et kig værd.

Apollo er specialister i rejser til Kreta, og tilbyder rejser til mere end 30 hoteller i Rethymnon.

Rethymnon gamle bydel

Flot er også den lille, men utroligt hyggelige fiskerhavn fra 1200-tallet. Ved siden af havnen ligger det imponerende venetianske fort Fortezza, der nu huser Rethymnons arkæologiske museum.

Rethymnon Kreta

Strande i Rethymnon
I Rethymnon begynder sandstranden allerede inde i byen. Derfra strækker den sig 12 kilometer mod øst, og det første lange stykke har en flot strandpromenade. Resten af den lange strand består af områder med fin- og grovkornet sand samt småsten nogle steder. Man kan leje parasoller og solstole flere steder, og der tilbydes mange vandsportsaktiviteter på stranden.

Rethymnon strandliv

Restauranter og natteliv
Nede fiskerhavnen myldrer det med caféer og (fiske)restauranter helt tæt på vandet og fiskerbådene. Langs den første kilometer af strandpromenaden ligger også en masse restauranter og caféer. Inde i selve byen ligger også mange gode og hyggelige restauranter.

Rethymnon havn

Nattelivet er livligt i Rethymnon. I den gamle bydel, ved havnen og langs strandpromenaden ligger der mange barer og også nogle diskoteker.

Attraktioner og aktiviteter
Det imponerende venetianske fort Fortezza (se billede nedenfor), der nu huser Rethymnons arkæologiske museum er et kig værd. Fortet er meget velbevaret.

Fortezza Rethymnon
Fortezza

Den utroligt charmerende gamle bydel er en af de store seværdigheder på Kreta. Her kan de fleste slentre rundt i timevis og blive betaget af de smalle stræder og arkitekturen.

Hvert år i begyndelsen af juli afholdes en vinfestival i Rethymnons Park, som ligger lidt udenfor den gamle bydel. Parken er også et dejligt sted at slappe lidt af i skyggen.

Se Sunweb’s mange rejser til Rethymnon.


Se vores video fra Rethymnon


Rethymnon kort

Lignende sider

Back to top button